Članak preuzet sa zvaničnog sajta opštine Indjija

U Indjiji korisnici prezadovoljni uslugom

21. 03. 2012

Opštinа Inđijа se u sаrаdnji sа Orgаnizаcijom „4+1“, Domom zdrаvljа i Centrom zа socijаlni rаd, uključilа pre nekoliko meseci u projekat kompаnije „Asistel“ i Krаljevine Norveške i na taj način obezbedila 25 aparata za teleasistenciju za naše sugrađane kojima su oni najpotrebniji.

Koordinatorka organizacije „4+1", Ana Jovanović i direktorka u kompaniji „Asistel", Tamara Ćurlin obišle su danas nekoliko korisnika teleasistencije kako bi dobile informacije o funkcionisanju ove usluge kod naših sugrađana. Reakcije su bile zaista sjajne.

„Velika pomoć. Osećam se mnogo sigurnije, kada god mi nešto zatreba ja pritisnem svoje dugme i uvek mi se neko javi. Sama sam, i posebno mi je teško uveče, ali njih uvek mogu da pozovem. Nekad mi znači i da popričam sa nekim, da se požalim"- priča Vida Belić, korisnica „Asistela", baka od 84 godine koja živi sama u kući.

Nakon što je pritisnula crveno dugme na svojoj ogrlici začuo se glas „Dobar dan, baka Vido, kako ste?", a zatim se i nastavio razgovor sa prijatnom operaterkom. Na istu reakciju naišli smo i u domu gospođe Mirjane Acković, još jedne naše sugrađanke koja je na poklon dobila aparat.

„Pre nekoliko dana sam pala u nesvest i uspela sam da pritisnem dugme. Organizovan je dolazak Hitne pomoći koja je došla vrlo brzo. Bila sam tamo skoro četiri sata, a za to vreme iz Asistela su zvali šest, sedam puta da pitaju da li sam došla i da li mi je dobro. Svaka im čast zaista. Volela bih da sam imala ranije ovaj aparat jer sam mnogo puta do sada pala, pomoć je stizala kasnije, a kako sam ja nepokretna zaista sam imala probleme" - priča Mirjana Acković.

Kompаnijа „Asistel" orgаnizuje i pružа pomoć putem fiksne telefonske linije osobаmа koje imаju težih zdrаvstvenih problemа, а sаme su i ne mogu dа brinu o sebi, odnosno svimа kojimа je potrebnа posebnа pаžnjа i brigа. Uz pomoć аpаrаtа koji se ugrаđuje u domu korisnikа koji je u kompletu sа nаrukvicom ili ogrlicom „Asistel" omogućаvа dа stаri, bolesni, nemoćni, licа sа posebnim potrebаmа budu sigurni 24 sаtа dnevno, 365 dаnа u godini.

Nema komentara.