Članak preuzet sa zvaničnog sajta opštine Indjija

Obezbeđeno još 50 „Asistel“ uređaja za starije sugrađane, predsednik Opštine obišao korisnike

21. 03. 2012

Opština Inđija obezbedila je još 50 uređaja teleasistencije „Asistel“ za naše najstarije sugrađane. Ugradnja novih uređaja je počela, u toku jučerašnjeg dana ugrađeno je trinaest uređaja, a danas je nastavljeno sa ugradnjom ostalih.

Predsednik opštine Inđija, Goran Ješić, obišao je danas dve korisnice „Asistela", Oliveru Galić i Stanislavu Bošnjaković, kako bi od njih saznao koliko im znači ovaj aparat i da li su zadovoljne uslugom. Predsednik je pozvao sve naše sugrađane da budu solidarni i da pomognu svojim starijim komšijama i prijateljima da na najlakši način funkcionišu u ovim hladnim danima.
„Mi već godinama brinemo o našim penzionerima, i smatramo da to nije dovoljno, ali u ovim, zaista hladnim danima, pomoć im je još neophodnija. Apelujem na sve naše sugrađane da obiđu svoje prijatelje, poznanike, komšije, za koje znaju da su stari, bolesni ili sami i da im pomognu da reše problem koji imaju oko nabavke lekova, odlaska po namirnice, čišćenja snega i slično i da ne dozvole da oni izlaze na ulicu po ovakvom vremenu. Jednostavno u ovakvim trenucima moramo biti solidarni. Danas smo obišli dve korisnice „Asistela", projekta kojim smo proširili projekat Organizacije „4+1" koja brine o našim najstarijim sugrađanima. Videli smo kako to funkcioniše i čuli smo koliko su zadovoljni uslugom, i koliko taj pritisak na dugme njima donosi sreće. Ovih dana proširujemo službu gerontodomaćica i na Bešku, a u narednih nekoliko dana u Inđiji ćemo imati oko 100 korisnika „Asistela", zatim se projekat proširuje i na Bešku i ostala naseljena mesta. Nadam se da ćemo u narednih godinu dana imati pokrivenu celu teritoriju opštine Inđija i da ćemo uspeti da omogućimo ovu vrstu pomoći svima onima kojima je ona neophodna" - istakao je predsednik Opštine.
Olivera Galić jedna je od prvih korisnika „Asistela" u Inđiji. Prema njenim rečima ova pomoć joj je dobrodošla jer je bolesna. Kaže da bi volela da je ranije imala ovaj uređaj jer joj se u prošlosti dešavalo da se našla u situaciji da joj je pozlilo i da je pala, a nije bila u mogućnosti da pozove pomoć. Kako kaže da je tada imala „dugme" oko vrata sigurno ga bi pritisnula i bila sigurna da će pomoć doći.
„Uvek se sete da me pozovu. Pitaju me kako sam, setili su se i za Svetog Jovana da mi je rođendan i čestitali su mi. To što me zovu mi više znači nego da mi neko bilo šta drugo da. Oni znaju sve o meni i kada ja pozovem od prilike znaju zbog čega zovem. Kada mi je jednom pozlilo pozvala sam ih, odmah su poslali hitnu službu, a nakon toga su me stalno zvali da se uvere da sam dobro, zaista nemam lepih reči. Žena koja mi iz „4+1" dolazi u kuću postala mi je kao ćerka. Ništa im nije teško i sve što mi treba one urade. Zaista sam zahvalna za ovu vrstu pomoći." - priča Olivera Galić
Stanislava Bošnjaković svoj „Asistel" uređaj dobila je juče i kako kaže zna kako aparat funkcioniše i da će joj značiti mnogo.

Nema komentara.