Opis usluge

Monitoring - Stalna povezanost i neprestano praćenje stanja korisnika u njegovom domu putem "Dugmeta koje čuva život".

Organizovanje hitne intervencije - U slučajevima pada, srčanih smetnji, nesvestice, kad zakaže telo ili glas, često jedino što je dostupno i moguće, to je pritisnuti "Dugme koje čuva život". Merljivo minutama i sekundama, pomoć se pojavljuje na vratima - Hitna pomoć, Vatrogasna služba, Policijska služba, prvi komšija, prijatelj, rođak, svako ko može odmah da pomogne.

Razgovor i uteha - Tuga, gubitak drage osobe ili materijalnog dobra, usamljenost, lakši su ako se sa nekim podele. Nečije suze pretvoriti u smeh, saslušati i utešiti, još jedna je misija ASISTEL-a.

Briga o korisniku van njegovog doma - Brinemo i u kontaktu smo sa korisnicima i onda kad su odsutni - u banjama, na odmorima, kod rođaka ili su u bolnicama, na rehabilitaciji i sl.

Siguran prijatelj - Radost nema smisla, ako se ne podeli sa najbližima. Mi smo često jedini svedoci lepih trenutaka u životu naših korisnika i najbolji supstitut za njihove porodice.

I sve ostalo što možemo pružiti svojom ljubavlju, zalaganjem i iskustvom - organizovati dobrovoljno davanje krvi kada je neophodno, poslati različitu dodatnu pomoć, podsetiti na terapiju, uputiti korisnika na pravu instituciju, posredovati kako ne bi došlo do nedoumica, sprečiti paniku, čestitati slavu ili rođendan, zakazati pregled...